Заместник-командирът на Хизбула шейх Наим Касем обяви днес, че ливанската шиитска

...
Заместник-командирът на Хизбула шейх Наим Касем обяви днес, че ливанската шиитска
Коментари Харесай

Хизбула обяви, че е в пълна готовност за намеса във войната Хамас-Израел

Заместник-командирът на " Хизбула " шейх Наим Касем разгласи през днешния ден, че ливанската шиитска формация няма да се повлияе от апелите да стои настрани от спора сред Израел и радикалното палестинско придвижване " Хамас ", съобщи Ройтерс. Той добави, че организацията му е в " цялостна подготвеност " за интервенция в сраженията.

" Призивите от задкулисието, отправени към нас от велики сили, арабски страни, пратеници на Организация на обединените нации, директно или непряко, в които ни се споделя да не се намесваме, няма да имат резултат ", съобщи той пред стачкуващи, събрали се в южната част на ливанската столица Бейрут да стачкуват в отбрана на палестинците от линията Газа.

" Хизбула " е напълно наясно със своите отговорности. Ние сме готови и се намираме в подготвеност, в цялостна подготвеност, като следим развоя на събитията малко по малко ", сподели Касем.

Групировката към този момент имаше многократни конфликти предходната седмица с Израел по протежението на ливанската граница, откакто " Хамас " атакува израелски градове, а в отговор израелската войска подложи на бомбардировки линията Газа, напомня Българска телеграфна агенция.

Според информация от избрани източници обаче " Хизбула " е решила досегашните си дейности по този начин, че да бъдат с стеснен обхват, с цел да избегне разпростирането на военните дейности на територията на Ливан и в това време да държи заети израелските отбранителни сили.

Касем е най-високопоставеният представител на " Хизбула ", който е приказвал обществено за разразяващото се принуждение, показва Ройтерс. Лидерът на групировката Хасан Насрала към момента не е коментирал развоя на обстановката.

" Въпросът, който ни се задава и чийто отговор се чака от всички, е: Какво ще прави " Хизбула " и какво ще бъде нейното присъединяване? ", съобщи Касем.

" Ние ще участваме в спора според нашия проект... Когато ни пристигна времето за деяние, ще действаме ", добави той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР